Wat te doen in Bad Bentheim?

Bad Bentheim

Vlakbij de grens met Nederland ligt het historische kuuroord Bad Bentheim. Het staat bekend om zijn wellnessfaciliteiten waar vele mensen voor komen. Begin 18de eeuw werden de zwavel bronnen ontdekt en ontstond er het hele kuuroord. Toeristen komen hier meestal voor een nachtje of weekendje weg om heerlijk tot rust te komen. Er zijn diverse hotels in de buurt en zelfs een Roompot vakantiepark. Bad Bentheim staat ook bekend om het Bentheimer zandsteen, het word gebruikt in vele bouwwerken waaronder paleis op de Dam!

Bezienswaardigheden Bad Bentheim

Bad Bentheim

Als je meer wilt weten over het Bentheimer zandsteen kan je de steengroeves bekijken. Hier krijg je te zien hoe ze het beroemde zand naar boven haalde. Daarnaast is het openluchttheater een druk bezochte plek. Het is in een voormalige zandgroeve met de burcht van Bad Bentheim. In de omgeving kan je heerlijke wandel en fietstochten maken, waaronder in het Bentheimer Wald. Je kan ook een leuke uitstap maken naar Burg Bentheim, deze dateert uit 1020. Hij bestaat uit verschillende gebouwen met een muur eromheen. Ook dit gebouw is gemaakt van het beroemde zand en word nog steeds bewoond door de adellijke familie.

Bad Bentheim

De natuur in Bad Bentheim

Het Bentheimer Wald bestaat nog voor een groot deel uit oerbos. Er lopen diverse wandelpaden door het gehele bos die erg indrukwekkend is. Ook is er een open plek waar vele schapen en paarden staan te grazen. Soms worden er bomen gesnoeid waarmee ze deze dieren voeren. Daarnaast heb je het Podagristenpad, hier kan je een bekende wandeling maken die ook over Nederlandse grond loopt. Deze tocht is ook per fiets te volgen, je komt langs steengroeven, veengebieden en vele zandformaties.